ÇELİKCE Mimarlık Müh.Dan.İnş.San.Tic.Ltd.Şti.  

ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEDİR?

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) / Energy Performance Certificate

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YAPILAR İÇİN ENERJİ KİMLİK BELGESİ DÜZENLEMEYE YETKİLİ FİRMA ÇELİKCE MİMARLIK MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK PROJE HİZMETLERİ.

Sıkça Sorulan Sorular:

Sizler de sormak istediğiniz sorular için CANLI DESTEK Ekibimizden yardım ala bilirsiniz. Bize web sitemizdeki iletişim bölümünden veya e-posta yoluyla  info@celikce.com.tr bize iletebilir ya da, Alo Enerji Kimlik Belgesi Hattı

+90 472 312 72 72 +90 232 438 39 29 +90 535 234 0 555 (WhatsApp) nolu numarayi arayarak doğrudan ulaşabilirsiniz.

Enerji kimlik belgesi düzenlemek konusunda yetkiniz var mı ?

Evet, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı /Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından ”Sertifika No:MiMAR-34-0597” tescilli olarak Enerji Kimlik Belgesi düzenlemek konusunda Dr. Mimar Cengiz ÇELİK ”Lisanslı EKB Uzmanı” yetkilidir.

Hangi şehirlerde hizmet veriyorsunuz ?

Türkiye’nin tüm şehirlerinde Enerji Kimlik Belgesi hizmeti veriyoruz.Ayrıca Temsilcilerimiz vasıtasıyla sizlere hizmet vermekteyiz.

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi (EKB) nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi (EKB), ÇELİKCE MİMARLIK EKB Uzamanı Cengiz ÇELİK tarafından hazırlanır ve BEP TR Bakanlıkca onaylanır. EKB almak için bize telefonla ulaşabilir veya mail atarak bilgi talep edebilirsiniz.

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) ne zaman yürürlüğe girdi?

Yasa Kapsamında 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tarihten sonra yapılan yeni binalara ve eski binalar zorunlu kılındı.

Enerji Kimlik Belgelerini kimler verir?

Enerji Kimlik Belgesini mimar ve mühendislerden oluşan EKB uzmanları verebilmektedir. EKB almak için ÇELİKCE MİMARLIK ile iletişime geçebilirsiniz.

Eski binalar için Enerji Kimlik Belgesi (EKB) almak için son tarih nedir?

Mevcut binalarda EKB için son tarih 2017’dir. Ancak alım-satım, kiralama gibi işlemleri gerçekleştirebilmek için belgeyi almanız şarttır.

Enerji Kimlik Belgesi'nin hazırlanması için hangi projeler gereklidir ?

Mimari proje, ısı yalıtım raporu, elektrik projesi ve mekanik tesisat projesi Enerji Kimlik Belge’nizin hazırlanması için yeterlidir.

Enerji Kimlik Belgesi almak zorunlu mudur?

5 Aralık 2008 Tarihli 27050 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ile yeni veya mevcut binaların Enerji kimlik belgesi alması zorunlu kılınmıştır. Yeni bina yaptıracaksınız Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmadan ruhsat alamazsınız. Mevcut binanıza en geç 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorundasınız. Eğer binayı kiralayacaksanız veya satacaksanız Enerji Kimlik Belgesi olmadan bu işlemleri yapamazsınız.

Binalarda EKB nedir? EKB ne işe yarar?

EKB Binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren binanızın enerji performansını gösteren belgedir.

Bina enerji sınıfını yükseltmek için neler yapılabilir?

Mevcut bir binanın Enerji Sınıfını yükseltmek için bazı tadilat işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Örneğin bina dış duvar ve çatısına yalıtım yaptırılabilir, sıhhi sıcak su güneş panelleriyle sağlanabilir, aydınlatma, ısıtma ve soğutmada enerji verimli ürünler kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise hesaplamalarda sadece binanın kendisine ait bilgilerin hesaplamalarda kullanılacak olmasıdır. Örneğin kullanılan beyaz eşya, televizyon, split klima gibi eşyalar ve kullanım alışkanlıklarından kaynaklanan farklılıklar binanın Enerji Sınıfına etki etmeyecektir.

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Hangi Kanun ve Yönetmeliğe Dayanmaktadır?

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna bağlı olarak 05.12.2009 tarihi itibariyle yürürlülüğe giren Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği hükümlerine göre, tüm binalar için Enerji Kimlik Belgesi (EKB) zorunluluğu getirilmiştir.

Hangi Aşamada Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Zorunluluğu Aranmaktadır?

01.01.2011 tarihinden sonra yapı ruhsatı alan binalar (yeni binalar), Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmadan belediyelerden yapı kullanma izin belgesi (oturma ruhsatı) alamayacaklar.

Hangi Binalar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Zorunluluğu ve Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği Dışında Kalır?

Sanayi alanlarında işletme ve üretim faaliyetleri yürütülen binalar, planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan binalar, toplam kullanım alanı 50 m²’nin altında olan binalar, seralar, atölyeler ve münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına ve soğutulmasına gerek duyulmayan depo, cephanelik, ardiye, ahır, ağıl ve benzeri binalar dışında tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olması zorunludur.

Merkezi Isıtma Sistemi Zorunluluğu Kaç m² den Sonra Geliyor?

05.12.2009 tarihinde yürürlülüğe giren ve 01.04.2010 tarihinde revize edilen Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre; kullanım alanı 2000 m² ve üstündeki yeni binalarda merkezi ısıtma sistemi zorunluluğu getirilmiştir.

Yeni Bina ve Mevcut Bina Tanımına Hangi Binalar Giriyor?

01.01.2011 tarihden önce yapı ruhsatı alınıp yapımı devam eden veya yapımı tamamlanan binaya mevcut bina denir. 01.01.2011 tarihinden sonra yapı ruhsatı için başvuru yapan binalar ise, yeni binalar tanımına girer.

Mevcut Binalar İçin Enerji Kimlik Belgesi Alma Zorunluluğu Ne Zamana Kadardır?

02.05.2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlülüğe giren Enerji Verimliliği Kanununa göre bu zorunluluk 02.05.2017 tarihine kadardır.

Enerji Kimlik Belgesini (EKB) Almanın Avantajları Nelerdir?

Vergi indirimleri, alım satımlarda dairenin değer kazanımı ve yeni binalarda kullanım başladıktan sonra ısıtma, soğutma için yapılacak harcamalarda %50 ye varan tasarruflar gerçekleşecektir.

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Kaç Yıl Geçerlidir?

Enerji Kimlik Belgesi düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl geçerlidir. Bu sürenin sonunda Enerji Kimlik Belgesi hazırlanılacak bir rapor doğrultusunda yeniden düzenlenir.

BEP-TR Nedir ?

BEP HesaplamaYöntemi , BEP Yönetmeliği kapsamına giren binaların yıllık m² başına düşen enerji tüketim miktarını ve buna bağlı olarak CO2 salımının asıl hesaplanacağının yol haritasıdır. BEP-TR, internet tabanlı bir yazılımdır. BEP Yönetmeliği kapsamına giren binaların yıllık m² başına düşen enerji tüketim miktarını ve buna bağlı olarak CO2 salımını hesaplar. BEP Hesaplama Yönetmeliği sonuçlarına göre binanın enerji performansı ve emisyon salım sınıfını belirlenecektir. BEP-TR, BEP Hesaplama Yöntemini kullanılarak ilgili binaya uygun enerji kimlik belgesini üretir. Bu sistemi kullanabilmek için Bakanlık tarafından verilen program sistem şifresi ile Yetkili EKB UZMANI Cengiz ÇELİK Yapmaktadır.

×

Powered by WhatsApp Chat

× WhatsApp